Hvad er Esport?
Begrebet esport stammer fra “Electronic Sport” og refererer til konkurrence inden for computerspil. Normalt omtales velorganiserede konkurrencer på avanceret niveau som esport.
En afgørende komponent i esportskulturen er det fysiske møde til konkurrencer. Disse konkurrencer afholdes typisk i store lokaler eller på stadioner. Ifølge den professionelle esportsspiller Mike Petersen, som udtalte sig i en artikel i Politiken med titlen “Spilnørder er de nye folkehelte” i oktober 2014 (se kilder), sagde han:
“I begyndelsen spillede vi ‘professionelt’ gennem onlineturneringer, men det er slet ikke det samme. Vejen fremad indebærer at spille ansigt til ansigt, som vi gør nu. Det er afgørende at kunne møde fansene personligt. Det ville blive virkelig ensformigt, hvis man blot sad derhjemme og spillede.”
Hvorfor Kjellerup Esport?
Hvorfor skal du tillade dit barn at engagere sig i esport i vores forening? Fordi det simpelthen er det, de finder fascinerende. Esport er nu en integreret del af undervisningen på adskillige folkeskoler, gymnasier og især efterskoler i dagens Danmark. Dette giver mulighed for at dyrke deres lidenskab for spil og samtidig fuldføre deres uddannelse.
I Kjellerup Esport stræber vi ikke kun efter at tilbyde kompetent undervisning i flere populære spil, men vi lægger også vægt på sundhed og ernæring. Mange forældre er uvidende om esport som helhed og føler ofte, at deres børn tilbringer for meget tid foran computerskærmen. Dog ligger udfordringen med børns computerspil ikke så meget i antallet af timer foran skærmen, men derimod i forældrenes bekymring over noget, de ikke helt forstår og derfor føler sig usikre ved. Faktisk er det dokumenteret, at computerspil fremmer læring og udvikler kompetencer som strategisk tænkning, kreativitet, samarbejdsevner og nyskabelse.
Ydermere prioriterer vi det sociale aspekt ved at spille som en del af et hold og være en aktiv del af en forening med dens fordele og ansvarsområder.
Vores holdning
Vi er blevet gentagne gange bedt om at give vores perspektiv på situationen, hvor 10-13-årige engagerer sig i at spille Counter-Strike. En del forældre mener, at det kan være skadeligt for børn at deltage i skydespil, der indeholder grafisk vold og blod. I Kjellerup Esport deler vi ikke nødvendigvis samme holdning, men vi kan anerkende begrundelsen bag denne opfattelse, særligt hvis det involverer, at børnene spiller alene derhjemme uden tilsyn. Hos Kjellerup Esport tager vi ansvar for at sikre, at vores medlemmer udvikler en sund forståelse for spillet, og vi instruerer dem i at håndtere de aspekter, der udfolder sig på skærmen.
Alkohol og rusmidler
Vi tager stor afstand fra alkohol og andre rusmidler, og det er ikke tilladt på nogen måde at medbringe eller nyde hverken alkohol eller andre rusmidler. Dette gælder naturligvis også uden for vores undervisningslokaler. Overholdes dette ikke, er det grund til bortvisning.
Trygge rammer
I Kjellerup Esport henter vi børneattester fra alle vores instruktører og de bestyrelsesmedlemmer, der har med jeres børn at gøre. På denne måde sikrer vi en ren omgangskreds, og vi sørger for, at jeres børn er i trygge hænder hos Kjellerup Esport.
Mobning
Vi accepterer ingen form for mobning i foreningen. Vi har NUL tolerance, når det gælder mobning, og de implicerede vil blive bortvist fra deres hold, hvis instruktøren bliver opmærksom på, at der er et problem.